Ik
ontwerp
niet
voor u...

 

Maar voor de gebruikers van uw app of website. Kom ik graag in beweging.

Het uiterlijk en gebruiksgemak van uw website of app zijn belangrijk. Een goede User eXperience en User Interface design zijn daarom van het grootste belang. Bij al mijn ontwerpen staat de gebruiker centraal. Waarde creëren voor uw gebruikers en deze vertalen in een succesvol website ontwerp is wat ik voor u doe.

 

Wat kan ik voor u betekenen?

illustratie die de verschillen en overeenkomsten tussen UI en UX design laat zien.

UX design

UX is de afkorting voor User eXperience. Veel mensen denken dat het werk van een UX designer bestaat uit het maken van wireframes, op zo'n manier dat de gebruiker niet in de war raakt of afhaakt bij het gebruiken van het product. En dat klopt! Alleen, er is meer en dit is niet eens het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden van een UX designer. Als het product voor de gebruiker op een positieve manier waarde creëert die is beloofd, dan ben je geslaagd in de user experience.
 

UI design

UI is de afkorting voor User Interface. Het werk van een UI designer bestaat grotendeels uit het visueel aantrekkelijk maken van mockups. Alleen hier geldt ook: dat is niet het belangrijkste. Het gaat er niet alleen om hoe alles eruit ziet, maar ook hoe het werkt, waar elementen geplaatst worden en hoe makkelijk een interactie mogelijk is. Het is dus meer dan afbeeldingen, illustraties en tekst, rangschikken en vormgeven.

Verschillen en overeenkomsten

Is UX design belangrijker dan UI design of andersom? Nee! Beide disciplines zijn essentieel voor een goed product (website) en UX en UI designers werken nauw samen, maar de rollen verschillen. UX design bevindt zicht meer op het analytische en technische vlak, UI Design komt in de buurt van wat we grafisch ontwerp noemen, alleen meer online. Ik beheers beide disciplines en kan u dus uitstekend van dienst zijn bij het ontwikkelen van een perfecte website.

Neem contact op

Sterrenlaan 17
7314 KG Apeldoorn
Nederland

+31 6 555 44 192

siteliner ux / ui design

Alle rechten voorbehouden - siteliner © 2020 | BTW NL001379193B38